PREMIEQUIZ

Vinn mobil superspiller fra Creative

Kan du filformater innen multimedia? I årets påskekonkurranse kan du vinne Creatives superspiller – en mobil enhet for video, musikk og bilder.

18. mars 2005 - 11:18

Creative Zen Portable Media Center er en av de mest avanserte mobile spillerne på markedet. I det ytre er den svært beskjeden, med en overflate på 144 millimeter ganger 81, en tykkelse på 27 millimeter og en vekt på 340 gram.

Skjermen er av typen bakgrunnsbelyst LCD. Den er på 3,8 tommer og har en oppløsning på 320 ganger 240 punkter. Det er innebyggede høyttalere, i tillegg til uttak for hodetelefoner.

Inni er en harddisk på 20 GB. Med et fulladet batteri kan man spille musikk uavbrutt i 22 timer, eller se video i opptil 7 timer.

Det bærbare mediesenteret kjører Windows Media Player 10, og spiller de samme multimediefilene som en Windows PC med denne spilleren: video i wmv (Windows Media Video) og asf (Photo Story), lyd i wma (Windows Media Audio) og MP3, og bilder i JPEG-formatene jpg, jpe og jfif.

Andre formater konverteres til disse i det filene kopieres til mediesenteret. Det dreier seg blant annet om dvr-ms (Microsoft Recorded TV Show), MPEG-formatene (video) mpeg, mpg, mpe, m1v, mp2v og mpeg2, samt avi (Windows Video) og vanlige lyd-CD-er.

Lageret på 20 GB rekker til 85 timer med video (kodet i 500 kb/s), 9000 musikkspor (kodet i 64 kb/s wma) eller noen titusener bilder.

Bruken forutsetter tilgang til en PC under Windows XP. De formelle prosessorkravene er beskjedne, men det anbefales en Pentium 4 i 1,6 GHz eller kraftigere, eller tilsvarende AMD-prosessor. Det anbefales også minst 256 megabytes minne på PC-en, og 300 ledige megabytes på PC-ens disk. Overføring fra PC til mediespiller skjer helst over USB 2.0, men fungerer også over USB 1.1.

Tilgang til materiale på spilleren foregår gjennom et enkelt menydrevet grensesnitt.

Du kan lese mer om premien på denne siden på Creatives nettsted.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn 3G-kortet til NetCom, offentliggjøres her straks vi har fått kontakt med vedkommende.

Påskens spørrekonkurranse handler om multimediefiler, og varer til klokka 11, fredag 1. april 2005.

Vinneren av forrige ukes konkurranse, Vinn 3G-kortet til NetCom, var Morten Pettersen, ansvarlig for operativ drift i Ascom Tateco i Oslo.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.