PREMIEQUIZ

Vinn Palms PDA-mobil Treo 650

Du kan vinne bestselgeren til Palm, PDA-mobilen Treo 650, hvis du vet noe om alternativer til Windows, i mobilverden og ellers.

30. sep. 2005 - 11:00

Palms PDA-mobil Treo 650 kombinerer avanserte egenskaper fra Palms kjente PDA-er, med en avansert mobiltelefon. Et eget tommeltastatur forankler arbeidet med å skrive meldinger og annen data, og supplerer grensesnittet gjennom den trykkfølsomme skjermen.

Treo 650 har videre integrert kamera og MP3-spiller fra Real. Den kommuniserer trådløst med PC-er og annet utstyr over Bluetooth. Telefonen kan brukes verden over: Den har fire bånds GSM – 850/900/1800/1900 MHz – og kopler seg til Internett over GPRS eller Edge.

Batteriet tilbyr opptil seks timer med samtaler og opptil 12,5 dager standby.

Treo drives av operativsystemet Palm OS. Programvaren omfatter planlegger, kalender og kontaktlister, samt nettleser og e-postklient. Avtaler, oppgaver, kontakter og e-post kan synkroniseres mot Microsofts klient Outlook, eller mot en Exchange Server 2003. I tillegg har man tilgang til en overflod av hendige tilleggsapplikasjoner under PalmOS.

Apparatet veier 178 gram og måler (antennen ikke medregnet) 59 ganger 23 ganger 113 millimeter. Skjermen har en oppløsning på 320 ganger 320 punkter, og viser over 65 000 farger.

Treo har vært en verdensomspennende suksess for Palm, og salget økte med 160 prosent fra augustkvartalet i fjor til samme kvartal i år.

Vanlig utsalgspris i Norge for Treo 650, er rundt 5000 kroner. Les mer på denne siden på leverandørens nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om alternativer til verdens mest utbredte operativsystem, Windows. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn iPaq med GPS-navigering for bil, som gikk i uken 23. til 30. september, ble Stein Wetteland. Han er ROV-pilot (Remotely Operated Vehicule) og fjernstyrer ubåter i Nordsjøen.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 7. oktober 2005, og er nå avsluttet.


Alternativer til Windows

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.