PREMIEQUIZ

Vinn Pinnacles mest avanserte tv til PC

Pinnacle PCTV To Go overfører ethvert tv-signal til opptil fem PC-er, hjemme eller over Internett.

18. mai 2007 - 11:09

Det amerikanske selskapet Pinnacle er kjent blant annet for sine tv-løsninger til PC. Ukens premie er Pinnacles mest avanserte produkt av denne typen: PCTV To Go Wireless.

«Wireless» innebærer at PCTV To Go kan motta et tv-signal – fra parabol-tuner, DVD-spiller, dekoderboks, boks for digital-tv og så videre – og overføre det til en eller flere PC-er over WLAN, etter standarden 11g eller 11b. For ordens skyld: Du kan også bruke vanlig kabel for datanett. Tv-signalet kan være alt fra høyoppløselig digitalt til vanlig analogt.

Løsningen består av selve apparatet og tilhørende programvare til PC-en: Denne kan installeres på opptil fem PC-er om gangen.

Programvaren gjør det mulig å fjernstyre apparatet fra PC-en. Den gjør også PC-en til en videoopptaker, med funksjoner som «timeshift», det vil si at du kan sette i gang opptak hvis du blir avbrutt mens du ser på et program: Når du er tilgjengelig igjen, ser du programmet fra der du ble avbrutt, mens opptaket bår videre i bakgrunnen.

Forbindelsen mellom PC-en og Pinnacle-apparatet kan også formidles over Internett: Det fordrer bare at begge er tilknyttet et nettverk med internettilgang. Det er derfor mulig å bruke en PC til å se ethvert tv-program som ville vært tilgjengelig i stuen hjemme, fra et hotellrom eller et feriested med bredbånd. En Pinnacle PCTV To Go i hjemmet, kombinert med bredbånd på hytta, gjør at man slipper å tegne dobbelt sett av tv- og dekoderabonnementer.

Apparatet kan også styres med en egen fjernkontroll. Det settes opp slik som i denne skissen:

Løsningen krever Windows Vista eller XP. Med Media Center Edition får man tilgang til ekstra funksjonalitet, som forenklet programmering av opptak.

Antatt utsalgspris på Pinnacle PCTV To Go Wireless er rundt 2000 kroner.

Du kan lese mer om ukens premie på denne siden på Pinnacles nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om norske ledere innen IT og tele. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn eksklusivt kamera med superzoom, som gikk i uken 11. til 18. mai, og der premien var en Panasonic Lumix TZ3, ble Geir Mork, Fetsund.

På grunn av pinsehelgen og de mange fridagene er denne konkurransen forlenget og avsluttes klokka 11, fredag 1. juni 2007.


Norske IT-ledere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.