Vinn smart mobil med GPS og kart

Den som har fulgt med på IP-telefoni kan vinne en dobbelpremie denne uken: En Sony Ericsson P910 med GPS- og kartprogrampakken Mobile Skandinavia 2006!

Den som har fulgt med på IP-telefoni kan vinne en dobbelpremie denne uken: En Sony Ericsson P910 med GPS- og kartprogrampakken Mobile Skandinavia 2006!

Det er altså en dobbelpremie i spørrekonkurransen til digi.no denne uken: en smartphone av typen P910 fra Sony Ericsson, og en pakke med GPS og kartprogram for nettopp denne mobiltelefonen, kalt Mobile Skandinavia 2006, fra Route 66.

P910 kombinerer avansert mobiltelefon, PDA og digitalt kamera – med video. For å gjøre det enklere å ta i bruke funksjoner som e-post, er det et tastatur på baksiden av luken. Samtidig er det også håndskriftgjenkjenning med den trykkfølsomme skjermen. P910 gir deg tilgang til Internett, den har spillere for MP3 og opptak og avspilling av video. Den har trebånds GSM, GPRS, høyhastighetsdata, og kommuniserer med andre apparater over infrarød, USB eller Bluetooth.

Telefonens avanserte egenskaper gjør det enkelt å installere tilleggsutstyr. Mobile Skandinavia 2006, med både GPS-mottaker som kommuniserer med telefonen over Bluetooth, og et tilpasset kartprogram for hele Skandinavia som kjøres i telefonen, gjør P910 til et fullverdig instrument for navigering.

I tillegg til GPS-mottakeren, kart og navigasjonsprogramvare, inneholder Mobile Skandinavia 2006 et minnekort av typen Memory Stick Duo på 256 MB, en ladekabel for bil for GPS-mottakeren, og et universalfeste for mobiltelefon.

Programvaren gir gratis tilgang til oppdatert trafikkinformasjon fra nettsidene til Route 66 via en GPRS-tilkobling til mobiltelefonen. Denne kontinuerlige gratistjenesten hjelper deg via dynamisk rutevalg å unngå trafikkork, veiarbeid eller ulykkessteder, og er tilgjengelig i Norge og Sverige.

Når mobiltelefon er tilkoblet GPS-mottakeren oppgir du bestemmelsessted, og lar navigasjonsprogrammet og GPS-en bestemme nøyaktig hvor du er. Så kommer stemmeinstruksjoner og anvisninger på skjermen som leder deg dit du skal. Om du misser en sving og havner ut av kurs, regnes din rute umiddelbart om. Skjermen kan innstilles til å vise ruten i fugleperspektiv (som på bildet), hvis du foretrekker det framfor vanlig kartvisning.

Mobiltelefonen har en verdi på rundt 6000 kroner, mens navigasjonspakken selges for 300 euro, det vil si godt over 2500 kroner.

P910 er nærmere beskrevet på denne siden hos leverandørens nettsted. For en fullstendig beskrivelse av Mobile Skandinavia 2006, går du til nettstedet til Route 66 og trykker på fanen merket «Produkter».

For å vinne ukens dobbelpremie, må du svare på ti spørsmål om IP-telefoni, både aktører og tjenester. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn video-opptaker med harddisk og web, ble Anders Andenæs som til daglig er konsulent i Bearing Point.

Ukens spørrekonkurranse varte til klokka 11, fredag 1. juli 2005, og er nå avsluttet.Til toppen