Vinn surfemaskin med WLAN og Linux

Her kan du vinne Nokias Linux-drevne lomme-PC med WLAN-tilgang til Internett.

Her kan du vinne Nokias Linux-drevne lomme-PC med WLAN-tilgang til Internett.

Nokia vakte internasjonalt oppsikt da de i november i fjor kunngjorde sin Linux-drevne surfemaskin N770 Internet Tablet i lommeformat. I slutten av september kommer de første eksemplarene til Norge. Vinneren i denne ukens spørrekonkurranse på digi.no blir en av de aller første som får et.

N770 har svært beskjedne ytre mål: Med sitt beskyttende deksel veier den bare 230 gram, og har dimensjonene 141 x 79 x 19 millimeter.

Skjermen er trykkfølsom, og kan betjenes enten med stylus, eller direkte med fingertuppene. Avhengig av om man bruker stylus eller fingrene, kan et virtuelt tastatur varieres i størrelse. Det finnes også en form for skriftgjenkjenning. Skjermen har en oppløsning på 800 ganger 480 punkter, og viser 65 536 farger.

Operativsystemet bygger på Linux, og bærer det offisielle navnet Internet Tablet OS 2006. Applikasjonene omfatter nettleseren til Opera, med Flash-spiller, IP-telefoni, lynmelding, e-postklient, internettradio og RSS-leser. I tillegg er det mediespiller, bildeviser, pdf-leser, søkeprogram med mer, samt spill.

N770 kommuniserer i hovedsak over WLAN, og håndterer IEEE-standardene 802.11b og 802.11g. I tillegg har den Bluetooth 1.2, USB 2.0, og utgang til hodetelefoner og headset.

Den europeiske listeprisen på Nokia N770 er 399 euro. Det svarer til i overkant av 3100 kroner.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne siden på Nokias europeiske nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om programvare til bedrifter. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn langtrekkende mobilt bredbånd fra ICE, som gikk i uken 1. til 8. september, ble Frode Kristiansen, Hallingby.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 15. september 2006, og er nå avsluttet.

Til toppen