Vinn trådløst nettstyrt overvåkingskamera

Dette overvåkingskamera styres over Internett og har egen WLAN-tilkopling. Den er premien i ukens spørrekonkurranse, om IT-forkortelser.

Dette overvåkingskamera styres over Internett og har egen WLAN-tilkopling. Den er premien i ukens spørrekonkurranse, om IT-forkortelser.

Premien i ukens spørrekonkurranse er et trådløst overvåkningskamera som styres over et WLAN, eller over et kablet nett, D-Link DCS-5300G. WLAN-forbindelsen er etter standarden 802.11g i 54 Mb/s.

Kameraet lar deg se det som foregår, og lar deg lagre videoopptak. Det tilbyr også avlytting og lydopptak. Den kan fjernstyres, også over Internett, via en innebygget nettleser. Den har motor for styrt eller automatisk zoom.

Bildene komprimeres etter MPEG4-standarden, og man kan vise opptil 30 bilder per sekund. Oppløsningen er 640 ganger 480 punkters oppløsning. Lyd overvåkes gjennom innebygget mikrofon. Det er også mulig å kople til en ekstern mikrofon.

Kameraet leveres med Windows-programvare som gjør det mulig å styre opptil 16 enheter. Det er funksjoner for bevegelsesdetektorer, og muligheter for skjemabaserte innspillinger. All konfigurasjon foregår over web. Kameraet kan styres fra en PC med Windows 98 eller nyere.

DCS 5300G tilhører en produktserie som D-Link tilbyr innen overvåkning og sikkerhet. Erfart gatepris for ukens premie er i overkant av 4600 kroner.

Les mer om D-Link DCS-5300G på denne siden på leverandørens nettsted.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn fargelaser fra Lexmark, ble Rolf Lien fra Andenæs. Han er lærer i elektronikk og telekommunikasjon på videregående. Vi gratulerer!

Ukens spørrekonkurranse handler om forkortelser, og varer til klokka 11, fredag 29. april 2005.Til toppen