Vinn videotelefonisett med to avanserte kameraer

Dette webkamera kan holde ansiktet i fokus uansett hvor mye du beveger deg. Du kan vinne to stykker i ukens spørrekonkurranse.

Dette webkamera kan holde ansiktet i fokus uansett hvor mye du beveger deg. Du kan vinne to stykker i ukens spørrekonkurranse.

Premien i denne ukas spørrekonkurranse er ikke bare én, men to pakker av Creative Labs Webcam Live Pro, en til deg, og en til noen du gjerne skulle hatt anledning til å se litt oftere.

Hver pakke består av kamera og såkalt «myggmikrofon» som festes på skjorta. Den lar deg bruke PC-en som videotelefon, sammen med gratis meldingsprogramvare som MSN Messenger eller Yahoo! Messenger. Har du bredbånd kan du bruke utstyret til gratis videotelefoni med PC-en.

Som webkamera til videotelefoni gir Live Pro en oppløsning på opptil 640 x 480 punkter med 30 bilder i sekundet, dobbelt så mange som med Creatives eldre webkameraer. En knapp på kameraet gjør det mulig å fange stillbilder, i oppløsning på opptil 1,3 megapixel.

Kameraet koples til PC-en over USB 2.0. Det virker over en USB 1.1-forbindelsen, men 2.0 anbefales på grunn av hastigheten. Mikrofonen er laget med tanke på best mulig overføring av tale.

Live Pro har en egenskap kalt «smart face tracking», altså «intelligent ansiktssporing». Ved å aktivere denne egenskapen kan du fritt bevege ansiktet under videosamtalen: Sporingen sørger for at det alltid er midt i kameraets synsfelt.

Foten til Live Pro er utformet slik at kameraet kan plasseres på enhver flate, samtidig som foten fungerer som klype ved bruk på bærbare PC-er eller stasjonære flatskjermer.

Med hvert kamera leveres programvare som åpner for annen bruk enn videotelefoni, for eksempel videoopptak og redigering, videopostkort, video e-post og så videre.

Du kan lese mer om ukens premie på denne siden på leverandørens nettsted.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn en allsidig trådløs multimediespiller, ble Ingar Kulbrandstad. Han er utdannet sivilingeniør og arbeider med å programmere store brannsentraler, beregnet på sykehus og store næringsbygg.

Ukens spørrekonkurranse handler om Windows, og varer til rundt klokka 11 fredag 18. februar.

Konkurransen er nå avsluttet.Til toppen