Virtual Earth med brukergenerert innhold

Det har lenge vært mulig å lage egne 3D-modeller til Google Earth. Nå følger Microsoft etter.

Virtual Earth med brukergenerert innhold
Bilde:

Microsoft har fått hjelp fra franske Dassault Systèmes til åpne selskapets Virtual Earth for brukerskapte 3D-modeller av bygninger og andre objekter. Virtual Earth er en løsning hvor brukerne kan se Jorden gjengitt ved hjelp av kart eller bilder. Den konkurrerer delvis med blant annet Googles Maps og Earth-produkter, men de fleste vanlige brukere får tilgang til innholdet i Virtual Earth via Live Search Maps-tjenesten.

I Google Earth har brukerne lenge kunnet se brukerskapte 3D-modeller av kjente og mindre kjente bygninger verden over. I forrige uke annonserte Microsoft at Virtual Earth nå åpner for det samme. Dette gjøres gjennom den delvis nettbaserte applikasjonen Virtual Earth - 3Dvia, som nå er tilgjengelig en testversjon for Windows på denne siden. Denne er laget av Dassault Systèmes.

    Les også:

Med programmet kan brukerne nå lage 3D-modeller bygninger og andre strukturer ved hjelp av bygninger og andre strukturer. Disse kan lastes opp til Virtual Earth ved å oppgi en adresse eller et nabolag, slik at modellene kan vises der de hører hjemme. Programmet kan foreløpig kun benyttes ikke-kommersielt.

Modellene kan også legges i ulike samlinger og deles via webfora, for eksempel her.

Det er ikke kjent når den endelige utgaven av verktøyet vil bli tilgjengelig, eller om selskapene vil tilby en løsning som ikke krever Windows.

Virtual Earth - 3DVIA krever at man har Virtual Earth 3D installert.

;