BEDRIFTSTEKNOLOGI

Virtual PC-erstatning for G5 klar

Selv om Microsoft sliter med å få ferdig en Virtual PC-utgave for Apples Power Mac G5-maskiner, betyr det ikke at brukerne står uten alternativer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2003 - 08:02

Microsoft meldte nylig at Virtual PC, en x86-emulator som gjør det mulig å kjøre blant annet Windows på Apples Macintosh-maskiner, ikke støtter den nye G5-prosessoren som benyttes av flere av de nyeste Power Mac-maskinene til Apple. Trolig vil Microsoft bli klare med en utgave av emulatoren som støtter de nye prosessorene først til neste år.

Nå melder OpenOSX at WinTel 1.0.1 for Mac OS X Jaguar er klar. Dette er ifølge MacWorld et Aqua-basert grafisk brukergrensesnitt som kontrollerer den åpen kildekodebaserte emulatorprogramvaren Bochs for Mac OS X.

WinTel lar Mac-brukere installere Windows-utgaver fra og med Windows 95 på maskinene, men anbefaler ikke Windows 2000 eller XP på grunn av svak ytelse. Emulatoren skal være kompatibel med all programvare som støtter Intels Pentium-prosessorer, noe som betyr at også andre operativsystemer for x86-plattformen kan benyttes.

WinTel leveres derfor med CD-avbildninger av ti åpen kildekodebasert operativsystemer for x86, inkludert RedHat Linux, FreeBSD og FreeDos. De som ønsker å kjøre Windows må derimot skaffe operativsystemet til veie på vanlig måte.

Ifølge MacWorld kan filer kopieres mellom den emulerte PC-en og Mac OS X ved å bruke Finder, på samme måte som i Virtual PC-emulatoren.

WinTel 1.0.1 er tilgjengelig på PC for 30 dollar, eventuelt kan det lastes ned fra Internett fra OpenOSX' nettsted for 25 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.