Virtual Power sikter mot nok en rekord

Påmeldingene hittil tyder på at krisen ikke svekker interessen for arrangementet.

Virtual Power sikter mot nok en rekord

Påmeldingene hittil tyder på at krisen ikke svekker interessen for arrangementet.

I fjor endre hovedarrangøren Commaxx navnet på sin tradisjonsrike årlige samling om tynnklientteknologi fra «Thin Power» til «Virtual Power». Årets Virtual Power, den ellevte i serien, er enda noe utvidet. Arrangementet omfatter foredrag, seminarer, demonstrasjoner og utstilling – under mottoet «Finnes det grenser for virtualisering?» – og avholdes 13. til 14. mai i Lillestrøm utenfor Oslo.

– Vi har annonsert årets arrangement et par ukers tid, og har rundt 300 påmeldte, sier Line Kringen i Commaxx. – Vi har satt nye deltakerrekorder hvert år helt siden starten. I 2006 hadde vi 650 deltakere, i fjor 720. Jeg håper på minst like mange i år som i fjor. Tegnene hittil tyder ikke på at dårlige økonomiske tider minsker interessen for Virtual Power.

Også i år er hovedsponsorene Citrix, VMware og Wyse.

– Vi har utvidet fra fire til fem parallelle spor på seminarsiden, blant annet for å etterkomme tilbakemeldinger fra dem som ønsker mer teknisk innhold. Det vil bli en del tekniske dypdykk, med mange demonstrasjoner.

Noen temaer belyses av brukerne selv. Tollvesenet skal for eksempel fortelle om sine erfaringer med virtuelle pc-er. Det er en økende tendens til at bedrifter lar sine ansatte står for pc-holdet selv – «BYOPC» eller «buy your own pc» – og da er virtualisering av den delen av pc som bedriften skal ha hånd om, med interne tjenester, sikkerhet, administrasjon og så videre, en svært aktuell løsning.

– I fjor hadde vi mye fokus på nyheter, også produkter og løsninger som skulle komme. Hovedinnholdet i år er mer dreiet mot det kunder og forhandlere har erfaring med, og som er i ferd med å etablere seg, sier Kringen.

Det vil ikke si at arrangementet er blottet for nyheter: Citrix har mye å fortelle om Xenserver, og VMware likedan om sine initiativ og kommende produkter. Visjonen om «cloud computing» skal ikke bare overlates til produktleverandører: Åpningsforedraget «Cloud computing – virtualisering i fjerde potens» holdes av teknologianalytiker Helge Skrivervik fra Team Mellvik.

    Les også:

Til toppen