Virtualiserer servere med USB-pinner

IBM bruker USB-pinner i en ny og langt enklere måte å installere virtuelle servere.

Virtualiserer servere med USB-pinner

IBM bruker USB-pinner i en ny og langt enklere måte å installere virtuelle servere.

Samtidig som Intel lanserer sine firekjernede Xeon 7300 for fireveis servere og større, kunngjør IBM en ny brikkesett for servere basert på denne prosessoren. Brikkesettet betegnes X4, og er altså IBMs fjerdegenerasjon av egenutviklede brikkesett for Intel Xeon-baserte servere.

    Les også:

IBM er alene blant de store serverleverandørene om å framstille egne brikkesett for x86-servere. Forrige generasjon, X3, stammer fra 2005.

Det mest bemerkelsesverdige ved X4 er en ny tilrettelegging med tanke på virtualisering.

X4 omfatter et internt USB-grensesnitt beregnet på å motta tilpassede hypervisorer fra en minnepinne.

Hensikten er å forenkle installasjonen av virtuelle maskiner. Det skal skje ved at man booter serveren med hypervisoren fra USB-pinnen, og så henter avbildninger av virtuelle maskiner fra en harddisk. Denne framgangsmåten skal gjøre det spesielt raskt å sette opp en fysisk server med virtuelle maskiner.

IBM vil levere USB-pinner med utvalgte og tilpassede hypervisorer fra blant annet VMware, Xen og Microsoft.

Den første maskinen med X4-brikkesettet blir en x3950 M2 (bildet), en fireveis 4 U rackserver. Den vil kunne leveres i løpet av fjerde kvartal i år.

IBM sier at X4 også er tilført framganger innen ytelse, tilgjengelig og skalerbarhet. X-arkitekturene tilfører x86-sevrere flere nyvinninger framstilt i utviklingen av IBMs stormaskiner.

Til toppen