BEDRIFTSTEKNOLOGI

Virtualisering preger tynnklient-konferanse

Tynnklient-samlingen Thinpower 2006 seiler opp som Norges største IT-konferanse.

8. mars 2006 - 13:06

Tidlig i mai kjører Commaxx sin tynnklient-samling Thinpower for åttende år på rad. I fjor ble det registrert 680 deltakere: Det gjorde arrangementet til Norges største innen IT.

I år er Thinpower flyttet fra Oslo til Lillestrøm, til Thon Hotel Arena som er like ved lokalene til Norges Varemesse, og en kort togreise fra både Oslo og Gardermoen. Markedssjef Line Kringen i Commaxx har leid hele hotellet, og det er meningen at deltakere og utstillere kan overnatte der.

– Hovedtemaet for Thinpower 2006 er virtualisering og dynamisk infrastruktur, noe vi får fram gjennom slagordene «Tilgang, virtualisering og optimalisering», forklarer Kringen. – VMware er med for første gang i år. I fjor ble teknologien deres berørt på flere sesjoner. I år får de egne dedikerte sesjoner.

Tallet på parallelle spor er doblet fra to til fire. Et eget spor vies Citrix. Kringen regner med mye oppmerksomhet rundt deres nye NetScaler-plattform.

– Fem av sesjonene handler om brukererfaringer. Skatteetaten forteller om migrering og konsolidering. Fast redegjør for sine erfaringer med virtualisering og VMware. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har tatt i bruk Citrix Access Gateway og forklarer hva det har gitt dem. En egen plenumsdebatt med store brukere som Digitale Gardermoen, Thorn og Widerøe tar opp problemstillinger knyttet til drift.

Peter Hidas i Gartner innleder konferansen med en oversikt over aktuelle trender for morgendagens IT-løsninger, mens Steve Kaplan, kjent forfatter av IT-fagbøker, innleder i plenum om hvordan teknologi fra VMware og Citrix kan kombineres og gi god økonomisk avkastning.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.