Virtuell frilans-børs

Har du av og til bruk for frilans hjelp til webdesign, oversettelse, fotojobber eller liknende? Eller er du kanskje selv frilanser og ønsker flere oppdrag? Her er nettstedet for deg.

Har du av og til bruk for frilans hjelp til webdesign, oversettelse, fotojobber eller liknende? Eller er du kanskje selv frilanser og ønsker flere oppdrag? Her er nettstedet for deg.

Du kjenner sikkert situasjonen: Firmaet ditt trenger å få skrevet en profesjonell tekst, tatt noen bilder eller laget en enkel web-design. Du har kanskje en grei frilanser som du har brukt før, men han får du ikke tak i i farten. Å ringe et firma er mulig, men det er dyrt. Det hadde vært greiere med en frilanser, men hvor finner du ham/henne?

Svaret er å finne på denne nettsiden. På Normediaweb Jobbautomat kan du legge inn din oppdrags-annonse helt gratis, og den blir sirkulert til listens relevante frilansere. Om noen er interessert, får du straks en tilbakemelding.

Er du derimot selv frilanser, er også siden et funn. Da kan du nemlig legge deg inn som abonnent (også dette er gratis), og så får du oppdragsforespørsler i mailboksen din, i stedet for å måtte løpe rundt og banke på dører. - Slik er i hvert fall teorien. Jeg har ikke selv prøvd ut listen, så oppdragsmengden kan jeg ikke garantere for. Men det er jo uansett verd et forsøk, ikke sant?

Det mener i hvert fall de 200 frilanserne som allerede har lagt inn abonnement. (Tallet som oppgis på webben er 170, men registreringene renner raskere inn enn opphavsmannen rekker å oppdatere siden.)

Webben drives av økonomijournalisten Rolf Erik Johansen, som etablerte tjenesten med utgangspunkt i frilansklubben i Norsk Journalistlag. Etter hvert har imidlertid også webdesignere, fotografer, illustratører, videofotografer og andre frilansere fått innpass.

Nå gjenstår bare at enda flere oppdragsgivere får øynene opp for tjenesten, sier Johansen. Det burde ikke være så alt for vanskelig. Gratis, brede rekrutteringsmedier står ikke akkurat i kø - spesielt ikke for frilans-kunder.

Til toppen