Virtuell presseklubb åpnes i dag av Jon Bing

I ettermiddag klipper Jon Bing snoren (forhåpentligvis ikke kabelen) når den virtuelle presseklubben Tostrupkjelleren.no går på lufta. Er du journalist med bærbar PC og betaler 100 kroner, skal du i teorien få bredbåndssurf overalt i pressekjelleren.

- Vi håper at dette konseptet skal gjøre Tostrupkjelleren til en presseklubb i internasjonal forstand. Det er mye pressefolk som går her, men man har manglet et miljø og verktøy for å jobbe online. Dette har vært etterspurt av journalistene, sier Ole Johan Svorken som er en av de ansvarlige for at Tostrupkjelleren.no kommer på lufta.

Onsdag ettermiddag, nærmere bestemt 16:45, er det planlagt stor ståhei i kjelleren i Karl Johans gate nummer 25. IT-kjendis Jon Bing har blitt hyret inn for å sørge for at de riktige knappene blir trykket på under den offisielle åpningen.


- Det er i første rekke et verktøy for pressefolk vi lanserer. Vi legger ut de fleste pressemeldinger fra offentlige og private aktører, en egen pressekalender, en nyhetskanal, et online fjernsynstilbud for Tostrupkjellerens pressekonferanser, et eget nyhetsrom for nytelse, adgang til en voksende mengde av lukkede databaser og sist, men ikke minst, adgang til å benytte seg av oppdatert kontorutstyr og teknologi, sier Svorken.

Han er i ferd med å stifte et eget selskap kalt Desken AS sammen med to andre kollegaer som har over ti års fartstid hver i det norske pressemiljøet.

- Noe av det viktigste med dette prosjektet, er å få til miljø og debatt i presseklubben, sier han og mener at det tekniske fundamentet burde være godt nok sikret. Bredbåndsaksessen er levert av Kvalito og skal sikre 2,3 Mb i begge retninger.


Dessuten vil trådløs aksess i utgangspunktet åpne for at medlemmene kan ta med seg sine egne bærbare datamaskiner til klubben og koble seg online andre steder i lokalet enn der de stasjonære er stasjonert.

Både IBM Norge og Apple Computer Norge har levert maskinvare og daglig leder i Apple, Arne Odden, har sikret seg noen minutter i rampelyset med et innlegg om presse og informasjonsteknologi.

Men du må altså være medlem av Tostrupkjelleren Presseklubb (ikke bare journalist, men ha kort til inngangsdøra) pluss betale 100 kroner i årsavgift i baren for å kunne logge deg på Tostrup.no. Da får du et eget aksess-/nøkkelkort som du kan benytte. Bestiller du det fra andre steder enn på Karl Johan (f.eks. via nettet), koster det 120 kroner, inkludert frakt.

Til toppen