BEDRIFTSTEKNOLOGI

Virtuell sikkerhet i ny Intel-plattform

Lavere energiforbruk og bedre sikkerhet er blant det Intel lover med bedrifts-PC-plattformen vPro.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2006 - 14:10

Intel annonserte mandag selskapets nye plattform for bedrifts-PCer, vPro. Plattformen vil, slik Centrino er for bærbare og Viiv er for stue-PCer, bestå av utvalgte prosessorer og brikkesett. vPro vil fokusere på stasjonære bedrifts-PCer og bringe med seg bedre sikkerhet, bedre administrasjonsmuligheter og lavere energiforbruk enn det som er vanlig for dagen Intel-baserte bedrifts-PCer.

Sentralt i plattformen er nye versjoner av Intels Core Duo-prosessorer, med kodenavnet Conroe. Dette er tokjernede prosessorer med betydelig lavere energiforbruk enn selskapets Pentium D og Pentium 4.

Prosessorene vil ha støtte for Intel Virtualization Technology (VT), mens en ny generasjon Active Management Technology (AMT) vil bygges inn i brikkesettet, som har kodenavnet Broadwater.

Den nye AMT-versjonen skal hjelpe IT-avdelinger med å administrere, diagnostisere og reparere PC-er, selv når systemene er skrudd av eller operativsystemet eller harddisken har krasjet. I tillegg skal neste generasjons AMT gjøre det mulig å isolere PC-er som er blitt infisert av ondsinnet programvare, før de påvirker nettverket. Så snart PC-ene er blitt isolert, vil IT-avdelingen varsles.

Virtualiseringsteknologien skal åpne for kjøring av separate driftsmiljøer på en PC, slik at IT-administratorer kan opprette et dedikert, beskyttet miljø eller partisjon hvor spesielle oppgaver, for eksempel sikkerhetsløsninger, kan kjøres uavhengig, usynlig og isolert fra de vanlige PC-brukerne. Symantec er blant selskapene som vil tilby en sikkerhetsløsning som baseres på denne muligheten.

- Det er perfekt. Du kan ikke skru av sikkerheten. Ikke bare er det umulig for sluttbrukerne å skru av dette, men heller ikke ondsinnet programvare vil kunne deaktivere den. Maskinvare hjelper oss å håndheve at ingen kan få tilgang til de bitene som er i det forseglede området, sier Enrique Salem, senior visepresident i Symantec, til News.com.

Han forteller at sikkerhetsprogramvare vil kjøres i et eget operativsystem hvor det kun gis tilgang til oppdatering av sikkerhetsfunksjonaliteten. Sikkerhetsprogramvaren kan for eksempel være antivirusløsninger eller brannmurer.

Ifølge Intel vil en rekke selskaper, inkludert Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, Kaspersky Lab, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec og Zenith, lansere produkter med støtte for vPro i løpet av det neste året.

Ifølge News.com vil utbredelsen av vPro-baserte systemer for alvor ta av i tredje kvartal i år. Det er ventet at vPro-teknologien vil finne veien over i bærbare PC-er i begynnelsen av 2007. Og selv om dette først og fremst er teknologi beregnet for bedrifter, ser ikke Symantecs Salem bort fra at tilsvarende løsninger vil bli tilgjengelige også for konsument-PCer etter hvert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.