Virtuelle pilegrimer ut av katedralen

Jesus2000.com ble lansert i forrige uke med mål om å bli "det Hellige Rikets største handlesenter på nett".

Jesus2000.com ble lansert i forrige uke med mål om å bli "det Hellige Rikets største handlesenter på nett".

Talsmenn for nettstedet, som for enkelhets skyld kaller seg "The Holy Land's Largest Shopping Mall on the Internet", sier til Reuters at inntektene skal komme fra salg av religiøse artikler som oliventre-kors og ulike bønne-effekter.

Blant investorene er Vector Holding AG fra Luxembourg, som er et samarbeid mellom forretnings-entreprenører fra USA, Europa og Midt-Østen, ifølge en talskvinne for Jesus2000.

Selskapet opplyser at nettstedet registrerte over én million sideoppslag første dagen. Selskapet som tilbyr religiøs og historisk informasjon gjennom å selge bøker og CD-plater, sier at sideoppslagene i all hovedsak kom fra "de virituelle pilegrimene" som arrangerte en kyber-midnattsmesse som ble kringkastet direkte fra Betlehem på julaften.

Nettstedet er fritt for bannerannonser og har i stedet påminnelser som "Be ready for the return of the Messiah!". Det er også gratis å bli medlem. Selskapet sier at Jesus2000.com ble startet etter oppfordringer fra Midt-Østens kirkeråd, som representerer flere kristne trosretninger.

Til toppen