Virtuelt FN-universitet administreres fra Norge

Et globalt, virtuelt universitet i regi av FN ble nylig åpnet. Det hele skal administreres fra Arendal.

Et globalt, virtuelt universitet i regi av FN ble nylig åpnet. Det hele skal administreres fra Arendal.

FN har i samarbeid med en rekke universiteter og høyskoler verden over startet et globalt Internett-universitet som skal gi utviklingsland bedre muligheter innen utdannelse.

Global Virtual University (GVU), som universitetet heter, vil bli administrert av Global Resource Information Database Arendal (GRID-Arendal), som er partner i UNEP (UN Environmental Programme). Høgskolen i Agder skal være blant det virtuelle universitetets viktigste partnere.

    Les også:

- Universitetene i de industrialiserte landene tar stadig mer i bruk nye teknologier gjennom Internett-baserte opplæringsprogrammer og andre virtuelle metoder, og det er nå på tide at denne erfaringen og ekspertisen når fram til læresteder i utviklingslandene, sa FNs generalsekretær, Kofi Annan, i en melding som ble lest opp av rektoren for FN-universitetet, Hans van Ginkel, under åpningsseremonien av GVU, som fant sted i Arendal i forrige uke.

GVU vil ifølge FN være et internasjonalt nettverk med likeverdige partnere som utgjøres av universiteter og institusjoner som levere e-læringskurs og -programmer med global rekkevidde og med fokus på miljø og utvikling. Disse organisasjonene vil utstede felles vitnemål og vil utviklede felles akademiske grader.

Til toppen