JUSS OG SAMFUNN

Virtuelt tømmerfløtingsmuseum for blinde og svaksynte

Fetsund Lenser er et av Norges best bevarte vassdragskulturminner. 6. mars åpnes et virtuelt museum for blinde og svaksynte.

Fetsund Lenser er et nasjonalt kulturminne, et fløtingsmuseum og et natursenter, og er stolt over å ha laget et museum og opplevelsessenter som er tilgjengelig for alle.

I dag inviteres hele Norge til virtuelt museumsbesøk. Kl 10.30 åpnes et nettsted med spennende natur- og kulturopplevelser. Nettstedet følger til punkt og prikke retningslinjene utarbeidet av World Wide Web Consortium (W3C), kjent som Web Accessibility Initiative (WAI).

Fetsund Lenser er invitert til å presentere nettstedet under den nordiske museumskonferansen i Helsingborg 17. mars, og konkurrerer om prisen for det beste nordiske digitale prosjektet for 2003.

Museet sier det vil utvikle omfattende undervisningstilbud over Internett. Tilbudet skal rette seg mot alle elever i grunnskoler over hele landet. Internettsidene skal være en kilde til natur- og kulturopplevelser og stimulere til leselyst og interesse for realfag, heter det i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra