Virus i hver fjerde e-post

Flommen av Mydoom-generert e-post øker. Microsoft lover 250.000 dollar til den som avslører opphavet.

Flommen av Mydoom-generert e-post øker. Microsoft lover 250.000 dollar til den som avslører opphavet.

Flommen av e-post generert av Mydoom-viruset fortsetter å øke verden over. MessageLabs melder at sporingssystemene deres ikke lenger greier å henge med, og at statistikken ikke er ajourført.

I Norge melder Telenor at over 101.246 eksemplarer ble fanget siste døgn, mot 90.046 døgnet før. Finske F-Secure antar at mellom 20 prosent og 30 prosent av verdens e-post nå dreier seg om Mydoom. Det bekreftes av danske Comendo (se Følg spam- og virusplagen i Norge time for time) som fant Mydoom i 24 prosent av e-posten til norske kunder i går.

Et anslag fra Network Associates går ut på at det samlede antall PC-er verden over som er smittet av Mydoom, og som fortsetter å spy ut smittet e-post, er mellom 400.000 og 500.000.

Varianten som ble oppdaget i går, døpt Mydoom.b, står for en minimal del av smitten. Endringene i forhold til den opprinnelige utgaven, er at tjenestenektangrepet rettes mot Microsoft i tillegg til mot SCO Group, og at b-varianten nekter PC-en tilgang til en rekke nettsteder med sikkerhetsoppgraderinger, blant annet alle kjente virusvernere og Microsoft.

Microsoft reagerte i går ved å utlove en dusør på 250.000 dollar til den som greier å avsløre opphavet til b-varianten.

Til toppen