Virus-infiserte PC-er sender fremmedhat

Tyske nynazister bruker virus-infiserte PC-er til å befordre spam med fremmedhat.

Tyske nynazister bruker virus-infiserte PC-er til å befordre spam med fremmedhat.

Brukere i USA og flere europeiske land, blant dem Nederland, Finland og Norge, har siden onsdag mottatt tyskspråklige meldinger som gir seg ut for å være presseklipp om tyrkiske innvandrere som utfører vold mot tyske borgere, eller framfører andre diskriminerende ytringer om tyrkiske og andre innvandrergrupper i Tyskland, blant annet om påstått misbruk av trygdeordninger eller om at «det Tyskland trenger er flere tyske barn».

Tyrkere utgjør den største innvandrergruppen i Tyskland. Nynazister og andre høyreekstremister har gjentatte ganger krevd at de utvises, også dem som er født i Tyskland og har bodd der hele livet.

Eksperter hos IT-sikkerhetsselskapet iDefense sier de har sporet de fremmedhatske meldingene til PC-er infisert med en variant av Sober-ormen. Denne ormen slo til i oktober i fjor og rammet Tyskland spesielt hardt.

Det er første gang det er registrert politisk spam i så stort omfang. Sjefteknologi Johannes Ullrich hos SANS Institute som overvåker angrep på Internett, sier til avisa Washington Post at antallet meldinger tyder på at noen må ha betalt for å få ut hatbudskapet.

Til toppen