Virus stengte Dell-fabrikk

Marerittet slo til for Dell: Funlove-viruset snek seg inn på deres europeiske PC-fabrikk og smittet kanskje 12.000 nye maskiner.

Marerittet slo til for Dell: Funlove-viruset snek seg inn på deres europeiske PC-fabrikk og smittet kanskje 12.000 nye maskiner.

De fleste bedrifter ønsker ikke å fortelle om sine virus-problemer, men med to dagers stopp hadde Dell vanskelig for å holde tett. Fra torsdag i forrige uke til mandag denne uken var Dells store europeiske PC-fabrikk stengt mens selskapet utryddet det såkalte Funlove-viruset, skriver avisen Irish Times.

Dermed er Dell rammet av det svært mange andre har fått føle - til tross for omfattende sikkerhetssystemer kan helt ferske nye virus lure seg inn. FunLove-viruset benytter en ny metode for å angripe filsikkerhetssystemet i operativsystemet Windows NT. Viruset kan dessuten benytte nettverket til å spre seg selv til delte disker. Brukere av Windows 95/98 er også utsatt.
Les om hvordan Funlove-viruset virker:
Morsom kjærlighet smitter Windows NT

Til tross for omfattende sjekkesystemer, ble maskinene som legger programvare på alle de nye Dell-pcene smittet av Funlove-viruset, noe som kan ha smittet mange nye bærebare og stasjonære Dell-PCer.

- Det ser ut som kvalitetssystemene våre fungerte, det ble ikke overført virus til de nye maskinene, men for å være sikker tok vi tilbake 12.000 maskiner, forteller Andres Thømt, markedssjef Dell Norge.

Det skal ikke ha blitt levert ut maskiner som kan ha Funlove-virus fra Dell, men tilbakekallingen har ført til forsinkelser for rundt 25 norske kunder, forteller Thømt.

Til toppen