Virusbekjemper sponser The Gathering

Den første sponsoren til årets store datasamling i Vikingeskipet på Hamar, The Gathering, er nå på plass.

Sponsoren er Norman ASA, og selskapet utlyser samtidig en åpen kildekode antiviruskonkurranse for alle deltakerne på The Gathering, som i år arrangeres i dagene 16.-20. april.

Antiviruskonkurransen er delt i to klasser, en åpen klasse og en oppgavebasert klasse. Målet i begge klasser vil være å lage den mest effektive og elegante antiviruskode for NVCNet-klienter basert på Normans NVCNet-teknologi.

I den åpne klassen bestemmer deltakeren selv hvilken plattform klientkoden skal lages for, mens den oppgavebaserte klassen er rettet mot brukermiljøer under operativsystemene Windows, Unix, Linux og Mac, opplyser Norman i en pressemelding.

Norman deltok i går på IKT-Norges initiativ for et nasjonalt sikkerhetsløft ("Vi gjør Norge sikrere"), en kampanje som også støttes av ISP-en EUNet og Siemens Business Services.

Normans engasjement i The Gathering er et ledd i denne kampanjen, der selskapet ønsker å øke fokusen på IT-sikkerhet i miljøer hvor unge databrukere og programmerere treffes.

- Dagens situasjon er at virus- og hackerangrep årlig påfører samfunnet tap på mange milliarder kroner. Ved å gi innføring i hvordan man programteknisk kan sikre sine løsninger,

håper Norman å tilføre gode holdninger om IT-sikkerhet. I tillegg får deltakerne erfaring de senere vil kunne bruke.

I skrivende stund er over 5100 norske ungdommer påmeldt til årets The Gathering på Hamar.

;