BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viruselsker slipper tiltale,

Mangel på bevis har tvunget filippinske myndigheter til å gi opp forsøkene på å reise tiltale mot en 27- åring som var mistenkt for å ha skapt og spredd det fryktede ILOVEYOU viruset.

8. juni 2000 - 08:35

Filippinske myndigheter får ikke reist tiltale mot den 27- år gamle Reonel Ramones, som ble anholdt og mistenkt for å ha spredd ILOVEYOU viruset.
I følge hovedanklageren mot den mistenkte, Jaafar Dimaampao, finnes det ikke noe lovverk som kan brukes for å benytte "bevisene" mot den mistenkte.

Les mer om virusmistankene:
ILOVEYOU: Filippinsk politi søker arrestordre mot student
FBI har ti "elskere" i kikkerten
LoveLetter-mistenkt utredet tilsvarende orm som student

Kort tid etter at ILOVEYOU viruset ble spredd med rekordfart til datamaskiner verden over, med den hyggelige meldingen: I Love You, ble Ramones arrestert av styresmaktene i Manila. Nå er saken over for hans del. Filippinske styresmakter har lagt ned saken mot han midlertidig, melder den svenske nyhetstjenesten DagensIT som siterer Fox News.

National Bureau of Investegation, lykkes ikke med å skaffe tunge nok bevis mot Ramones, men de har fremdeles flere mistenkte.
Det Filippinske justisdepartementet vil ovenfor Fox News ikke kommentere hvorvidt det kan bli aktuelt med nye påtaler av mistenkte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.