Viruset i DnB Nor kan stamme fra Shanghai

Viruset i DnB Nor kan stamme fra Shanghai

Mye tyder på at viruset som lammet DnB Nor, kan komme fra Shanghai.

Fredag 2. mars skjedde marerittet for Norges største bank, DnB Nor, da dataviruset viking.gt begynte å spre seg i de ansattes PC-er, og spredde seg raskt til alle de 11.500 PC-ene og 1.200 serverne i bankens system.

Banken brukte halvannen uke på å rydde opp i kaoset, og informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB Nor fortalte på mandag at konsernet ennå ikke var helt friskmeldt, men at alt nå skulle være under kontroll.

– Det er nå kartlagt hvilket utenlandskontor viruset kommer fra, når det har skjedd og hvordan. Men årsaken til virusangrepet er fortsatt ukjent, og vi vil ikke ut med hvor viruset oppstod fra, sa Dyrdahl til digi.no på mandag.

Han presiserte at det ikke dreier seg om et ondsinnet angrep, der noen med vitende og vilje har ønsket å skade banken.

    Les også:

Sentrale kilder i DnB NoR hevder til Teknisk Ukeblad at viruset kommer fra bankgigantens Shanghai-kontor, og at hacking kan være årsaken til virusproblemene. Dette er noe Dyrdahl verken vil bekrefte eller avkrefte.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) skal også være varslet om saken. NSM har som oppgave å verne Norge for sikkerhetstruende virksomhet som spionasje, sabotasje og terrorhandlinger. Det er informasjon med betydning for rikets selvstendighet og sikkerhet som skal skjermes av NSM.

Til toppen