Virussjokk for messedeltakere

En CD som ble utdelt på Software '99 i forrige uke, inneholder et virus. Sannsynligheten for å bli smittet må anses som stor. Viruset vurderes som svært destruktivt.

En CD som ble utdelt på Software '99 i forrige uke, inneholder et virus. Sannsynligheten for å bli smittet må anses som stor. Viruset vurderes som svært destruktivt.

Under datamessen Software '99 på Info-Rama i Sandvika ble det fra standen til Microsoft Press/Dahl Libris delt ut gratis CD-ROM-baserte kataloger over tilgjengelig litteratur. Ifølge Jan Kristensen, ansvarlig for Norman i Norge, inneholder denne CD-en det kjente dataviruset W95/CIH.1003.

Virus i W95/CIH-serien er svært destruktive. Varianten som ble distribuert på datamessen slår til den 26. april. Brukerne risikerer da ikke bare at alle dataene på harddisken slettes, men også at den flash-BIOS-en blir ødelagt.

Kristensen forteller til digi.no at det er filen UNINST.EXE som inneholder viruset. Denne filen blir lagt i Windows-katalogen ved installasjonen av CD-katalogen. Filen vil derimot ikke installeres hvis det allerede finnes en UNINST.EXE-fil på harddisken.

Kristensen mener at det er lite sannsynlig at maskinene katalogen er installert på blir infisert med mindre brukeren har avinstallert programvare etter å ha installert CD-katalogen. Uansett bør filen fjernes eller renses så snart som mulig. Det fleste anti-virus-programmer greier i dag å fjerne W95/CIH-virus.

Kristensen understreker at Dahl Libris ikke har noe med innholdet på denne siden å gjøre, mens Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge forteller at Microsoft ikke står bak denne CD-en. Det er derimot selskapet Vett & Viten har stått for produksjonen.

digi.no kommer tilbake med kommentar fra Jo Lien, markeds- og salgssjef i Vett & Viten. Lien var ikke tilgjengelig da denne artikkelen ble publisert.

Til toppen