Virusverner leverer overskuddet til Scientologi-kirken

Ifølge det franske nyhetsmagasinet L'Express leverer Panda Software, en av verdens største antivirus-selskaper, regelmessige bidrag til den globale Scientologi-kirken.

Ifølge det franske nyhetsmagasinet L'Express leverer Panda Software, en av verdens største antivirus-selskaper, regelmessige bidrag til den globale Scientologi-kirken.

I artikkelen "Un logiciel scientologue Place Beauvau" i ukemagasinet L'Express datert 12. april, skriver Jérôme Dupuis at gründer og daglig leder Mikel Urizarbarrena i Panda Software har overført store beløp til organisasjoner tilknyttet Scientologikirken, i hvert fall siden 1996. Spanske Panda ble stiftet i 1990 og har siden vokst til å bli en av verdens store leverandører av virusvern.

L'Express dokumenterer forholdet mellom selskapet og scientologene blant annet ved å vise til nummer 66 av Scientologi-magasinet Impact, der Urizarbarrenas navn står på en liste over bidragsytere til Scientologikirken, med en gave på 40.000 dollar. Gaven skal være gjentatt flere ganger siden.

Det heter videre at Panda jevnlig overfører av sitt overskudd til foreningen World Institute of Scientology Enterprises (WISE), en samling av 2500 bedrifter som styres eller kontrolleres av scientologer.

Stedet "Place Beauvau" som det vises til i artikkelen, er adressen til innenriksdepartementet i Paris. I fjor inngikk departementet en avtale med Panda for en tjeneste med døgnkontinuerlig vern og support mot virusangrep. Avtalen gjelder både 12 prosent i PC-ene i selve departementet, og flere politistasjoner og andre kontorer spredd over hele Frankrike.

I samsvar med det som er praksis for WISE-medlemmer, kan man ifølge L'Express anta at mellom 6 og 9 prosent av det avtalen koster departementet, går direkte til den scientologiske organisasjonen.

L'Express stiller spørsmålet om det er tilrådelig at innenriksdepartementet betror sitt virusvern - med alt det innebærer av eksterne oppdateringer - til en organisasjon med så sterk tilknytning til Scientologikirken.

Til toppen