Visa befaler: Fiks sikkerheten eller stikk!

Det gigantiske kortselskapet Visa vil nå sette strenge sikkerhetskrav til nettjenester som tilbyr betaling med Visa-kort. Hvis man ikke oppfyller kravene kan man glemme å ha et forhold til kortselskapet.

Visa er verdens største kortutsteder og betalingsformilder. I USA er det nesten umulig å drive handel på nettet uten et forhold til Visa. Men nå vil det amerikanske kortselskapet stramme inn.

Du kan lese mer om Visas nettaktiviteter her: Visa former betalingskjempe på web

Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Cnet skal Visa i USA nå komme kortsvindel til livs, ved å ilegge alle nettbutikker svært strenge sikkerhetskrav.

Hvis en nettbutikk ikke greier å oppfylle kravene vil det medføre at de ikke vil være i stand til å godta Visa-kunder. Det kan få fatale konsekvenser for aktørene som ikke greier sikkerheten.

- Hvis handelsstedene utsetter kundene for risiko, kan vi fjerne Visa-emblemet fra nettsidene deres og "kutte dem av," sier sjefen for Visa sine nettaktiviteter, Bond Isaacson, til Cnet.

Kortselskapet har ikke kravene klare, men planen er at dette skal være på plass innen mai neste år.

Sikkerhetsreglene skal gjelde tiltak mot innbrudd og stjeling av informasjon.

- Hvis du ser hvor det er mest svindel på nettet så er det gjennom hacking. Det er i de tilfellene noen bryter seg inn i en database og stjeler 2.000 eller 3.000 kortnummer, sier Isaacson til Cnet.

Til toppen