Visa former betalingskjempe på web

Kortgiganten Visa slår seg sammen med datatgigantene Sun og Cisco for å forme verdens største private web-baserte betalingsnettverk.

Det kjente kredittkortselskapet Visa har inngått samarbeid med tungvekterne Cisco Systems og Sun Microsystems om å forme et nytt betalingsnettverk over web.

Visa DirectExchange, som det nye nettverket skal hete, vil kunne prosessere transaksjoner for 60 millioner dollar, 570 millioner norske kroner, i timen. Hele 100 milliarder transaksjoner kan gjennomføres hvert år fra Visakort og andre betalings-kredittkort.

- Vi tror kort fortsatt vil være en standard betalingsmåte i all overskuelig fremtid. Forbrukerene vil benytte seg i større grad av ny teknologi når de skal betale varer, for eksempel mobiltelefonen og PDA (f.eks Palm- red.anm), sier Carl Pascarella, president og toppsjef i det amerikanske Visa, til nyhetsbyrået Reuters.

Det er denne trenden Visa nå vil komme i forkjøpet.

Videre forteller Pascarella at Visa og partnerne vil bygge betalingssystemet som skal gi banker infrastruktur til å behandle den økende mengden Visa-transaksjoner som vil bli generert av ny teknologi som mobiltelefon og andre duppedingser.

Dette grepet kommer i en tid da antallet elektroniske pengetransaksjoner over nettet bare går en vei: Til himmels.

Visas nye system har vært under utvikling i over to år og er basert på åpne teknologiske standarder, skriver Reuters. Suns jobb i samarbeidet vil være å tilrettelegge for prosesseringer på en mengde antall betalingsmåter mens Cisco skal sørge for rutingen av transaksjonene.

Til toppen