BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visa godkjenner smartmobiler for NFC-betaling

Vil kunne brukes ved 175 000 betalings­terminaler i Europa.

NFC-basert betaling med mobil kan brukes blant annet til å betale for billetter på t-banen.
NFC-basert betaling med mobil kan brukes blant annet til å betale for billetter på t-banen. Bilde: Visa/Samsung. Fotofikling: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2012 - 13:43

Mange tror at betaling for varer og tjenester ved hjelp av smartmobiler med støtte for NFC-teknologien (Near Field Communication) raskt vil bli svært utbredt. Dette inkluderer Visa.

Denne uken kunngjorde selskapet at selskapet de seks første smartmobilene som selskapet har sertifisert for bruk med Visa payWave. De seks mobilene er Samsung Galaxy S2, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve 9360 og BlackBerry Curve 9380.

Visa payWave er en form for kontaktløs betaling som kom i bruk allerede i 2010 i Sveits, Tyrkia og Storbritannia, men så langt kreves det en spesiell type betalingskort. Så langt skal det være utstedt omtrent 30 millioner slike kort i Europa, distribuert av 54 ulike bankinstitusjoner. Antallet kort ventes å vokse til 50 millioner i løpet av 2012. Disse kan så langt brukes sammen med mer enn 175 000 betalingsterminaler.

– Aktørene er nå posisjonert for at mobilbetaling skal bli en realitet, sier Sandra Alzetta, innovasjonssjef i Visa Europe, i en pressemelding.

– Vi arbeider sammen med våre medlemsbanker, mobiloperatører og sentrale mobilleverandører for å sikre at framtidige betalingsteknologier er like enkle, intuitive og sikre som kortbaserte transaksjoner er i dag. Dagens lansering spiller en viktig rolle i å gjøre disse nye teknologiene tilgjengelige for forbrukerne, sier Alzetta.

Analyseselskapet Yankee Group estimerer at verdiene av NFC-baserte transaksjoner vil vokse fra 27 millioner dollar i 2010 til 40 milliarder dollar i 2014.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.