BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visa-kort med bonus og Internett-garanti

Shell lanserer et nytt Visa-kort og gir deg Trumf-poeng når du bruker det. Kortet kommer dessuten med nettbankkonto og Internett-garanti.

8. mars 2001 - 05:00

Shell Scala Card drives av AS Norske Shell gjennom et eget nettsted. Det sendes ut brev til 400.000 Shell kunder med tilbud om kortet. Du kan også søke om å få kortet direkte fra nettstedet.

Kortet fungerer som et vanlig Visa- og betalingskort. I norske butikker blir bruken gratis. Du får en prosent bonus hver gang du bruker kortet - også i utlandet. Bonus kommer som Trumf-poeng. Kortet er gebyrfritt det første året. Siden kommer et årsgebyr på "maksimalt tre hundre kroner".

Salgsdirektør Birger Baisgård krediteres med følgende uttalelse i en pressemelding:

- Shell Scala Card er det første norske kredittkortet som gir kundene en garanti mot misbruk på internett. Dermed tar vi risikoen når kunden bruker kortet til å betale med over nettet. Shell Scala Card er også det første norske kredittkortet som kan tilby online internettjeneste. Det betyr at kunden hele tiden kan få oppdatert informasjon og foreta transaksjoner på kontoen fra PC-skjermen. Med online internettjeneste er det slutt på at kredittkortregninga kommer som månedens store overraskelse.

Shell antar at en gjennomsnittlig norsk husholdning bruker kort til å betale regninger og varer for over 100.000 kroner i året. En prosent av dette kommer tilbake som bonus. Dermed skulle det ikke bare være gratis, men også inntektsgivende å bruke kortet, også det andre året når årsgebyr må betales.

- Vi lanserer Shell Scala Card for å gi kundene våre noe ekstra, ikke for å gå inn i et nytt forretningsområde. Derfor kan vi ta en stor del av inntektsstrømmen kortet gir og gi den tilbake til kundene, sier Baisgård.

Internett-garantien er interessant, siden Shell ikke tilbyr sikkerhet utover PIN-kode og vanlig SSL-kryptering. Som kjent betraktes SSL i dag som en sårbar teknologi. Onsdag kveld demonstrerte I-Nett Norge for en lydhør forsamling i Oslo hvordan man kan bruke fritt tilgjengelig undergrunnsprogramvare til å kapre en SSL-forbindelse uten at verken kunde eller nettbank merker noen forskjell. (Se egen artikkel på digitoday.no.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.