RESULTATERFINANS

Visa Norge: - SET-suksess vil ta tid

Et nydannet konsortium dannet av de store kredittkortselskapene vil over nyttår lansere versjon 1.0 av SET-standarden, men den kommersielle suksessen for produktet vil likevel drøye, tror produktsjef Harald Størseth i Visa Norge.

Eirik Flaa
16. des. 1997 - 17:37

- Vi må vel se i øynene at det kan ta tid før man før de store transaksjonsvolumene kommer, sier Størseth til digi.no.

Utviklingen av den såkalte SET-standarden går stadig framover, og i dag ble det annonsert at de fire internasjonale kredittkortselskapene American Express, JBC, Mastercard og Visa har gått sammen om å lede utviklingen av den såkalte SET-standarden (Secure Electronic Trade) gjennom organisasjonen SET Co. Over nyttår vil den første fullverdige versjonen av standarden lanseres, det vil si SET 1.0

- Det er umulig å anslå hvor stort gjennomslag systemet får i 1998, men jeg tror det vil ta lang tid før vi får store transaksjonsvolumer, sier Størseth til digi.no. Han forklarer at det i versjon 1.0 fortsatt er problemer som må løses.

- Det virtuelle betalingskortet som følger med versjon 1.0 blir liggende på én bestemt maskin, og brukeren kan derfor kun handle fra denne maskinen, sier Størseth som forklarer at en løsning på dette problemet vil komme etterhvert. I planene fremover ligger også en integrasjon mellom SET og smartkort-kontantsystemer, noe som vil øke attraktiviteten betydelig.

På noe lengre sikt er Størseth svært optimistisk til utviklingen. En undersøkelse som nylig ble gjennomført viste at 57 prosent av internettbrukerne ville benytte seg av et betalingssystem over nettet dersom de viste dette var sikkert.

- Verdens største dataselskaper og kredittkortselskaper er samlet rundt standarden, og på sikt er det liten tvil om at dette blir løsningen på problemene rundt internetthandel, avslutter Størseth.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.