BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visa og Mastercard omgår mobiloperatørene

Gjør NFC-betaling uavhengig av «sikkert element».

Både Visa og MasterCard ønsker mer bruk av kontaktfri, NFC-basert betaling og skal nå støtte en teknologi som skal gjøre dette både enklere og billigere for applikasjons- og tjenesteleverandørene. Men det krever at brukerne har en temmelig ny smartmobil som også støtter disse teknologiene.
Både Visa og MasterCard ønsker mer bruk av kontaktfri, NFC-basert betaling og skal nå støtte en teknologi som skal gjøre dette både enklere og billigere for applikasjons- og tjenesteleverandørene. Men det krever at brukerne har en temmelig ny smartmobil som også støtter disse teknologiene. Bilde: MasterCard
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. feb. 2014 - 07:39

Både Visa og Mastercard kunngjorde nylig at de står klare til å støtte Host Card Emulation (HCE), en teknologi som gjør det mulig for applikasjoner med NFC-støtte å emulere et smartkort. Mens kortinformasjonen i NFC-løsninger til nå har vært lagret i et sikkert element (SE – Secure Element) i smartmobilen eller på SIM- eller SD-kort, lagres det hele i stedet i nettskyen. Dette overføres til applikasjonen når den skal fullføre en transaksjon.

Til Associated Press sier Sam Shrauger, Visas direktør for digitale tjenester i utviklede markeder, at det å ha betalingsinformasjonen tilgjengelig på servere er billigere og enklere å drifte enn å bruke telefonens maskinvare.

– Med maskinvarebaserte systemer må tjenestene inngå avtaler med mobiloperatører og -leverandører, forteller Shrauger. Associated Press skriver at mange amerikanske operatører blant annet har blokker eller vanskeliggjort bruken av Googles NFC-baseret Wallet-applikasjon fordi de selv utvikler et konkurrerende system, Isis. Dette skal ha gjort Wallet bortimot ubrukelig.

Android

Ikke overraskende støttes HCE derfor av Android, men bare fra og med versjon 4.4 (KitKat). Fra før støttes HCE av BlackBerry 7 og nyere. Det betyr at mengden av enheter som kan ta i bruk den nye teknologien, foreløpig er begrenset. Men mye tyder på at dette er i ferd med å løsne. Blant annet kunngjorde Samsung nylig at KitKat nå kommer til en rekke eksisterende modeller, inkludert snart to år gamle Galaxy S3 – i alle fall i USA.

– Vi introduserte HCE for å gjøre det enklere for utviklere å lage NFC-applikasjoner for slik som mobil betaling, lojalitetsprogrammer, billetter og andre tilpassede tjenester, forteller Berjamin Poiesz, en produktsjef i Google, i Visas pressemelding.

Både MasterCard og Visa har gjennomført pilottester av løsningen i samarbeid med banker i blant annet USA og Spania.

Geoposisjonering

I en separat kunngjøring fortalte Mastercard i går at selskapet, i samarbeid med teknologileverandøren Syniverse skal tilby flere nye tjenester rettet mot kredittbruker på utenlandsreise. Blant annet pilottester de to selskapene nå en frivillig løsning som knyttet kredittkortet til den geografiske posisjonen til korteierens mobil. Dette sikrer at kredittkortet ikke kan brukes i andre land enn det landet hvor korteieren mobil befinner seg, men skal også kunne bidra til at færre legitime transaksjoner stoppes. Mellom 50 og 80 prosent av alle MasterCard-transaksjoner som blir stoppet i dag, er legitime, noe som kan føre til betydelige problemer for brukerne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.