Visa tester krypterende kontantkort

Visa International planlegger forsøk i Japan og Storbritannia med et kjøpe-smartkort bygget omkring en offentlig-nøkkel kryptografibrikke fra Philips Semiconductors.

Visa International planlegger forsøk i Japan og Storbritannia med et kjøpe-smartkort bygget omkring en offentlig-nøkkel kryptografibrikke fra Philips Semiconductors.

Ifølge Newsbytes forteller Philips at forsøket vil være den første storskala-testen noensinne med offentlig-nøkkel kryptografi i en finansiell anvendelse.

Kortene brukes til å godkjenne og så koble inn kortleserne som konsumentene bruker for å utføre Visa-kort-baserte transaksjoner. Bruken av offentlig-nøkkel kryptografi vil muliggjøre at gjensidig legaliserte transaksjoner med høy sikkerhet kan prosesseres off-line. Selskapene forteller at mer enn 15.000 kort vil bli brukt i det britiske forsøket alene.

Philips-brikken som skal brukes i kjøpekortene er P83C858-kryptokontrolleren. Den er utviklet spesielt for bruk i smartkort, dvs kort på størrelse med kredittkort som inneholder en innebygget mikroprosessor, minne og batteri for å lagre banksaldoer, ID-er og andre sensitive data. Kortene har raskere blitt akseptert i Europa og Asia enn i Nord-Amerika, selv om industrianalytikere regner med at situasjonen vil gradvis endres i løpet av et år eller to.

P83C858-kryptokontrollerbrikken bruker 8 kB med EEPROM (electronically erasable programmable read-only memory) og 20 kB med standard ROM (read-only memory). Det inneholder en FAME (fast accelerator for modular exponentiation) aritmetisk kryptokontroller-hjelpeprosessor, som Philips sier kan eksekvere kode raskere enn noen annen integrert krets i smartkort som er i produksjon i dag Blant offentlig-nøkkel algoritmene som kan støttes, er RSAT som brukes i Visa-kjøpekortene.

Kjøpekortene som skal bli testet, vil bruke den RSA-baserte SET (Secure Electronic Transaction)-standarden introdusert av Visa og MasterCard, og som nå hele den finansielle industrien har omfavnet. Standarden bruker offentlig-nøkkel krypteringsteknikker utviklet av RSA Data Security, et datterselskap av Security Dynamics, Inc.

Til toppen