BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viser bredbåndssurf med hånd-PC på skip

Ålesund-firmaet Ship Equip viser Internet@sea, en løsning som kan kombinere Bluetooth på hånd-PC med 2 Mb/s Internett-surf over satellitt - fra båt.

29. mai 2001 - 05:43


Esben FloShip Equip ASdigitoday.no

Telia


- Det betyr at båten må ligge veldig lenge online for å motta informasjon. Det er svært kostbart. Med vår løsning kan man overføre store datafiler etter behov, i motsetning til tidligere, samtidig som kommunikasjonsutgiftene går drastisk ned.

Løsningen markedsføres nå som "Internet@sea". Det er prøvd på flere supplyskip og en fiskebåt, og tilbakemeldingene har vært gode.

- Grunnen til at demonstrasjonen på Nor-Shipping også har med trådløst Bluetooth-samband fra en stasjonær PC til hånd-PC-er ombord, er for å vise hvordan framtida kan bli. Da vil sjøfolk gjøres i stand til å motta meldinger og informasjon direkte på sin hånd-PC, uansett hvor de er hen på båten.

Internet@sea kan gi alle slags fartøy døgnkontinuerlig tilgang til Internett. Ved siden av å lette kommunikasjonen mellom skip og rederi, legger det også et grunnlag for nye tjenester til passasjerene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.