Viser bredbåndssurf med hånd-PC på skip

Ålesund-firmaet Ship Equip viser Internet@sea, en løsning som kan kombinere Bluetooth på hånd-PC med 2 Mb/s Internett-surf over satellitt - fra båt.

Demonstrasjonen finner sted på utstillingen Nor-Shipping i Oslo, som varer fra 29. mai til 1. juni.

- Det viktigste ved demonstrasjonen er å vise hvordan man kan tilby Internett-samband på skip i opptil 2 Mb/s, forteller salgssjef Esben Flo i Ship Equip AS til digitoday.no.

- Løsningen tilbys i samarbeid med Telia, og forutsetter blant annet en stabilisator som er i stand til å holde parabolantennen i riktig stilling, selv i ruskevær med ti meter høye bølger. Flo forteller at kommunikasjonsløsningene i skipsfarten fortsatt henter igjen på 1985-nivå, med faks eller data i 2,4 kb/s.


- Det betyr at båten må ligge veldig lenge online for å motta informasjon. Det er svært kostbart. Med vår løsning kan man overføre store datafiler etter behov, i motsetning til tidligere, samtidig som kommunikasjonsutgiftene går drastisk ned.

Løsningen markedsføres nå som "Internet@sea". Det er prøvd på flere supplyskip og en fiskebåt, og tilbakemeldingene har vært gode.

- Grunnen til at demonstrasjonen på Nor-Shipping også har med trådløst Bluetooth-samband fra en stasjonær PC til hånd-PC-er ombord, er for å vise hvordan framtida kan bli. Da vil sjøfolk gjøres i stand til å motta meldinger og informasjon direkte på sin hånd-PC, uansett hvor de er hen på båten.

Internet@sea kan gi alle slags fartøy døgnkontinuerlig tilgang til Internett. Ved siden av å lette kommunikasjonen mellom skip og rederi, legger det også et grunnlag for nye tjenester til passasjerene.

Til toppen