FORBRUKERTEKNOLOGI

Viser fram verden billigste PC

Utviklet i India som svar på OLPC. Avdukes i dag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2009 - 08:21

Ti dollar er den forventede prisen på datamaskinen som skal vises fra i Tirupati i India i dag. Det er foreløpig ikke mange detaljer om maskinen som er kjente, men Times of India skriver at maskinen vil leveres med 2 gigabytes med systemminne.

- På dette stadiet ser prisen ut til å bli 20 dollar, men med masseproduksjon er den nødt til å gå ned, sier R. P. Agarwal, minister for høyere utdannelse i India, til Times of India. 20 dollar er uansett betydelig lavere enn de 47 dollar som ble antydet som produksjonskostnad for maskinen for knapt to år siden.

Maskinen skal vises fram i forbindelse med lanseringen av Indias «National Mission on

Education through Information and Communication Techology».

Signalene om at den ekstremt billige PC-en var underveis kom første gang for tre år siden. Siden da skal maskinen ha kommet ut av tegnebrettstadiet med hjelp fra studenter ved Vellore Institute of Technology, forskere ved Indian Institute of Science i Bangalore og IIT-Madras samt med støtte fra blant annet Semiconductor Complex, skriver Times of India.

Ideen om maskinen skal ha kommet som et resultat av misnøyen med One Laptop Per Child-prosjektets (OLPC) stadig økende priser. Disse maskinene skulle opprinnelig ha kostet 100 dollar per stykk.

Med i det nye, nasjonale oppdraget er også innholdstjenester rettet mot skoler og billige nettverksforbindelser med lav kapasitet.

Ifølge Agarwal er målet å kunne starte masseproduksjon av maskinene innen seks måneder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.