TELEKOM

Viser frem 4G-mobil

Japansk prototype klar til Barcelona-konferanse.

1. feb. 2010 - 15:15

Den japanske mobiloperatøren NTT DoCoMo melder i dag at de skal vise frem sin første mobiltelefon med innebygget støtte for LTE-baserte 4G-mobilnett.

Enn så lenge finnes det kun modem som støtter LTE-teknologien («Long Term Evolution») på markedet, men DoCoMo planlegger å vise frem en tidlig prototyp av en 4G-mobiltelefon under Mobile World Conference i Barcelona om drøyt to uker.

Mobiltelefonen inneholder en 4G-brikke som selskapet har utviklet i samarbeid med Nec, Fujitsu og Panasonic.

LTE-teknologien har en teoretisk maksimal datahastighet på 100 megabit i sekundet ned, og minst 50 megabit/s opp. Under konferansen planlegger Nec å demonstere høyhastighets streaming av HD-video med det nevnte håndsettet.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

TeliaSonera og Netcom lanserte verdens første kommersielt tilgjengelige LTE-mobilnett rett før jul.

Tester av Netcoms nye 4G-nett viser at de teoretiske hastighetene kun er teoretiske, men at teknologien langt på vei innfrir med minst ti ganger raskere datatrafikk og langt raskere reponstid enn med 3G.

På lanseringsdagen anslo Netcom-direktør August Baumann at mobiltelefoner som støtter 4G neppe kommer på markedet før om et par års tid.

Det spørs om den tidlige prøvemodellen til DoCoMo og partnerne deres endrer på dette, men det blir spennende å se hvor langt de har kommet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.