BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viser norsk helse-IT til verden

HP åpner utstillingsvindu på Ahus i Lørenskog.

Senteret viser teknologi fra den norske leverandøren Imatis.
Senteret viser teknologi fra den norske leverandøren Imatis.
19. aug. 2011 - 13:29

1. september vil HP høytidelig åpne et internasjonalt senter for helseteknologi på Akershus Universitetssykehus (Ahus), formelt kjent som «Health Center of Excellence» eller HCoE.

I praksis dreier det seg om en utvidelse og en flytting av det helseteknologiske utstillingssenteret som HP etablerte på Bryn i Oslo i juni 2008.

Dette senteret er bokstavelig talt enestående i sitt slag: Det er fortsatt HPs eneste internasjonale senter for helseteknologi, tre år etter åpningen.

Senteret inngår i et nært samarbeid mellom HP og Imatis, en norsk leverandør av programvareløsninger til sykehus, med blant annet pasientsystemer («Bedside Portal»), kommunikasjonsløsninger og overvåkingssystemer. Løsningene integreres mot sykehusenes IT-infrastruktur og øvrige utrustning, og utgjør til sammen et konsept som markedsføres under betegnelsen «Digital Hospital».

Senteret viser teknologi fra den norske leverandøren Imatis.
Senteret viser teknologi fra den norske leverandøren Imatis.

Samarbeidet med HP og utstillingssenteret i Oslo har bidratt til å gjøre Imatis-løsningene internasjonalt kjent. Imatis og HP er siden blitt viktige underleverandører til et nytt sykehus i Adelaide i Australia, der byggingen starter i høst og som skal stå ferdig i 2016. Leveransen fra HP og Imatis viderefører Digital Hospital-konseptet fra leveransene til Ahus og St. Olavs Hospital.

Vert for HPs «Health Center of Excellence», Arve-Olav Solumsmo, ser fram til at senteret flytter til Ahus.

– Vi får større rom, og det vil bli lettere å vise sammenhengen i løsningene. Å få senteret etablert i et moderne sykehus betyr også at det blir enklere å motta internasjonale besøk, sier Solumsmo til digi.no.

Senteret er en fjær i hatten for HP Norge i forhold til HP internasjonalt.

– Det er det første produktet som den norske avdelingen har fått HP sentralt til å godkjenne som internasjonalt produkt. HP har et «Health Solution Center» i Texas og planer om noe tilsvarende i Beijing, men inntil videre blir senteret i Ahus HPs viktigste internasjonale utstillingsvindu for helseteknologi, forklarer Solumsmo.

Senteret i Texas fungerer også som utstillingsmonter for Imatis overfor potensielle kunder i USA.

Imatis ble etablert i 2007 som spinoff fra Cardiac (Computer Aided Research Development And Control), som siden er omdøpt til Baze Technology, en leverandør av industrielle systemer, blant annet oljesektoren. Både Imatis og Baze holder til i Herøya industripark i Porsgrunn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.