Viser skipstrafikk med Google Maps

Nettstedet TromsøBy har tatt i bruk Google Maps for å lage en live-tjeneste over skipstrafikken i Tromsø.

Viser skipstrafikk med Google Maps

Nettstedet TromsøBy har tatt i bruk Google Maps for å lage en live-tjeneste over skipstrafikken i Tromsø.

Ordet "mashup" kan du like godt lære deg med en gang. Det er en webside som benytter innhold fra to eller flere kilder for å lage en helt ny tjeneste. Noe godt, norsk ord for fenomenet er foreløpig ikke blitt etablert.

I det siste har det dukket opp en rekke mashups som kobler kartinformasjon fra Google Maps med annen informasjon. Dette har ført til en rekke spennende tjenester, blant annet WikiMapia, som digi.no skrev om i slutten av mai.

    Les også:

En av de første norske tjenestene som er en mashup basert på Google Maps og annen informasjon, tilbys av nettstedet TromsøBy. Tjenesten viser oppdatert informasjon om skipstrafikken rundt Tromsø.

Tjenesten er laget av Stian Berger, som benytter en AIS-mottaker (Automatic Identification System) for å motta data fra skipene. Dataene omfatter blant annet navnet og størrelsen på skipet, i tillegg til dets posisjon, kurs og fart.

Tjenesten viser de skipene som er utstyrt med AIS-transponder. Dekningsområdet begrenses av plasseringen av mottakeren, siden systemet avhenger av tilnærmet fri sikt.

Selve tjenesten er tilgjengelig på denne siden, mens mer informasjon og en del tilbakemeldinger fra brukerne, finnes her.

Til toppen