BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viser smart norsk ID-løsning

Et nytt kort fra Idex gir éngangspassord bare når riktig finger sveiper en sensor.

22. nov. 2010 - 10:48

Vanlige brikker for éngangspassord har den svakheten at hvem som helst kan bruke den, bare de kjenner innehaverens fødselsnummer og for eksempel passord til BankID.

En ny løsning fra det norske selskapet Idex bøter på denne mangelen ved å knytte framstillingen av éngangspassordet til noe uvedkommende svært vanskelig kan tilegne seg: Innehaverens fingeravtrykk. Hvis ikke smartkortet eller brikken kjenner igjen fingeren, vil det ikke generere passordet. Passordet viser ikke lenger at man har noe eller vet noe, men også at man virkelig er den man utgir seg for å være.

Det er Idex-oppfinnelsen SmartFinger Film som er grunnlaget for denne nyvinningen. Idex viste denne løvtynne og bøyelige fingeravtrykkssensoren i august i år. Samtidig ble prototyper og utviklerverktøy gjort tilgjengelig for produsenter av ID-kort, adgangskort, passordkort og andre biometriske enheter.

Utviklere har hatt tilgang til SmartFinger Film siden august i år.
Utviklere har hatt tilgang til SmartFinger Film siden august i år.

Smartfinger Film utfylles av en standard programvareløsning som Idex har utviklet for å la sensoren registrere og lagre fingeravtrykk, og sammenlikne nye fingeravtrykk med dem som er lagret i et kort eller i et større system. Denne løsningen, SmartFinger Secure Processor (SSP) beskrives som en integrert biometrisk autentiseringsløsning som gjør det raskere å få praktiske biometriske ID-systemer ut på markedet.

Idex vil vise både passordgenereringen, fingeravtrykkssensoren og programpakken SSP på fagmessen Cartes and IDentification som arrangeres nord for Paris 7. til 9. desember. Messen teller 500 utstillere fra 150 land, og det ventes 20 000 besøkende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.