Viser TV-serier i ny mediespiller fra Adobe

TV-serier og HD-innhold loves i Adobes nye, nettleserfrie avspiller for Flash-video.

Viser TV-serier i ny mediespiller fra Adobe

TV-serier og HD-innhold loves i Adobes nye, nettleserfrie avspiller for Flash-video.

Adobe lanserte i går Adobe Media Player 1.0, som er basert på selskapets Air-teknologi. Denne teknologien gjør det mulig å kjøre applikasjoner basert på blant annet typiske webteknologier som et eget program, i stedet for i en nettleser.

    Les også:

Spilleren kan brukes til å spille av innholdet som tilbys gjennom tjenesten Adobe TV, noe som inkluderer en rekke TV-programmer og -serier, blant annet CSI: New York, Star Trek, Melrose Place og The Twilight Zone. Brukerne vil kunne abonnere på TV-serier og få beskjed når nye episoder er tilgjengelige. Innholdet er gratis, men gjerne reklamefinansiert. Det virker ikke som at visning av innholdet er begrenset til brukere i visse geografiske områder.

Spilleren åpner også for avspilling videofiler som ligger lagret på brukerens egen PC. Men formatstøtten er begrenset til Flash-video, enkelte MPEG-4-baserte formater, 3GP-filer og Quicktime.

Adobe Media Player skal støtte videofiler i Adobes Flash-format med oppløsning på opptil 1080p, men langt fra alt innholdet som nå er tilgjengelig, har så god oppløsning. For eksempel har CSI: NY-opptakene en oppløsning på 640 x 360 piksler.

Spilleren støtter de samme plattformene som Adobe Air, noe som foreløpig er begrenset til Windows og Mac OS X. Spilleren kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen