Visker ut skillet mellom BIOS og operativsystem

Phoenix Technologies lanserte mandag et standardiseringsforslag som skal gjøre sikkerheten og driftssikkerheten til PC-er og andre digitale enheter mindre avhengig av operativsystemet.

Phoenix Technologies, som i en årrekke har levert BIOS-løsninger til PC-er, kom mandag med en løsning som på mange måter tar vekk noe av det klare skillet mellom et systems BIOS (Basic Input/Output System) og operativsystemet.

Løsningen Phoenix har kommet med kalles Core Managed Environment (cME) og er ment som en ny standard for hvordan essensielle verktøy og enhetskritiske tjenester kan bygges inn i digitale produkter. Tanken er at cME skal gjøre produktene beskyttet og tilgjengelige til enhver tid.

Den utvidete funksjonaliteten vil bli lagret på en spesielt beskyttet partisjon (HPA - Host Protected Area) på systemets harddisk dersom systemet er en PC eller server, eller i en ROM-brikke i mindre enheter, for eksempel PDA-er og set-top-bokser.

Phoenix hevder å ha markedets sikreste HPA, som skal være sikker mot virusangrep, brukerfeil, hackere og andre katastrofer.

Funksjonaliteten vil inkludere diagnoseverktøy, løsninger for selvhelbredelse, gjenopprettelse og Internett-aksess uten at operativsystemet er involvert. Dette vil være nyttig hvis operativ- eller hovedsystemet feiler. Det meste vil være basert på Phoenix' allerede eksisterende FirstWare-løsninger, men også systemspesifikke løsninger vil kunne få plass i HPA-en, i tillegg til sertifiserte tredjepartsprodukter.

I første omgang vil Phoenix ha fire grunnutgaver klare: Server, PC, Information Appliance og Embedded.

Til toppen