Visma bruker halv milliard på oppkjøp

Øystein Moan blar opp for å sikre seg av Nederlands største programvare-selskaper.

Visma bruker halv milliard på oppkjøp

Øystein Moan blar opp for å sikre seg av Nederlands største programvare-selskaper.

Visma gjør sitt største oppkjøp utenfor Norden når de nå blar opp en halv milliard kroner for den nederlandske programvareleverandøren AccountView.

AccountView er en direkte match og konkurrent med Visma. Selskapet er det tredje største programvarehuset i Nederland og lager programvare for små og mellomstore bedrifter, med særlig fokus på regnskapsbyråer og revisorer - akkurat slik som Visma.

Forventet omsetning i 2007 er 14 millioner Euro (ca 120 millioner norske kroner). Selskapet har vist svært god lønnsomhet takket være sterke produkter, god distribusjon og effektiv drift. Produkter med høy kvalitet og brukervennlighet har gitt selskapet en solid markedsposisjon, og har de siste årene dannet grunnlaget for 20 prosent årlig organisk vekst.

Oppkjøpet føyer seg inn i rekken av oppkjøp Visma har gjort av konkurrenter, riktignok nå med en lang pause. Visma kjøpte blant annet sin største norske konkurrent SPCS/PC-Systemer i 2001 for 600 millioner kroner.

Planen har hver gang vært å holde live i det oppkjøpet systemet, men langsomt styre kundene over på Vismas system. På denne måten kan Visma kjøpe seg kundemasse og skape stordriftsfordeler.

- Vi er veldig fornøyd med oppkjøpet av AccountView. Dette er vårt første virkelige skritt utenfor Norden, og det åpner opp for spennende muligheter som vi vil forfølge fremover, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma, i en pressemelding.

Moan er her avbildet sammen med Rene van der Wiel, toppsjef i Accountview.

- Vi har fulgt utviklingen i AccountView og selskapet imponerer med en svært sunn økonomi. Det er faktisk trolig det mest lønnsomme ERP-selskapet i Europa. AccountView leverer regnskapsprogramvare til nesten halvparten av de tjue største regnskapsbyråene i Nederland, og kan vise til vekst i mer enn femten etterfølgende år, sier Moan.

Selskapet leverer en driftsmargin på hele 50 prosent. De tjener dermed 50 øre for hver omsatte krone.

Til toppen