Visma-fusjon avlyst

Fusjonssamtalene mellom de to konkurrentene PC-Systemer og Visma har strandet, rett over startstreken. Visma skal fortsette jakten på fusjonpartnere i utlandet.

Fusjonssamtalene mellom de to konkurrentene PC-Systemer og Visma har strandet, rett over startstreken. Visma skal fortsette jakten på fusjonpartnere i utlandet.

I går så det ut som norsk programvare-bransje sto foran en stor omlegginging, men PC-Systemer må foreløpig nøye seg med å fusjonere med svenske Scandinavian PC-Systems. I går kveld avsluttet PC-Systemer samtalene med Visma-sjef Øystein Moan.

Moan er knapp og kryptisk i sine kommentarer, men forteller at det skar seg på grunn av uenighet om "den finansielle modellen". Hva dette betyr vil han ikke utdype.

- Prisen vi skulle få for Visma var et spørsmål, men vi kunne ikke komme hverandre i møte på helt grunnleggende spørsmål, sier Moan til digi.no. Også ønsket om å unngå de nye reglene for goodwill og påfølgende skatt var viktig, forteller Moan.

Ledertrioen i PC-Systemer med Per Boasson (gründer), Christian Thommesen (styreformann) og Tom Scharning (administrerende direktør) er kjent som sterke personligheter. Moan lyktes blant annet i å fusjonere med Micro80 i 1997 etter at en fusjonsavtale med PC-Systemer hadde strandet, men han avviser at det var personkjemi som avsluttet samtalene.

- Jeg kunne godt ha greid å jobbe sammen Boasson, sier Moan.

Moan er enig i at PC-Systemer kunne ha trengt flere av programbitene Visma har utviklet, særlig logstikk-systemet som PC-Systemer mangler helt. Sammen med vedlikeholdssystemene fra Marine-divisjonene i selskapet, mener Moan at Visma konkurrerer mer med de store ERP-leverandørene enn leverandørene av økonomisystemer.

Moan forteller digi.no at Visma fremdeles er interessert i fusjoner og oppkjøp, men da med seg selv i førersetet.

- Vi ønsker å vokse gjennom oppkjøp og fusjoner, primært i de store europeiske landene. Vi mangler ikke noen produkter, så vi jakter primært på selskaper med aldrende produkter som kan gi oss salgskanaler og en kundeliste, sier Moan til digi.no.

Moan sier han og styret ikke har satt noen tidsramme i jakten på partnere.

Til toppen