BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visma i pluss

Med et driftsresultat på 2,9 millioner for tredje kvartal er Visma igjen på gli til tross for at selskapet ennå ikke har benyttet de 15,5 millionene som er avsatt til omstrukturering.

Eirik Flaa
16. okt. 1997 - 14:03

Etter siste års kjempeunderskudd, ble tredje kvartal et lyspunkt for Visma konsernet. Et driftsresultat på pluss 2,9 millioner og fortsatt vekst i omsetningen er en kraftig forbedring i forhold til første halvårs minus 114 millioner.

I tillegg til ordinære inntekter fikk Visma også noen uventede inntekter i kvartalet. Av tapsavsetninger på 11,4 millioner som ble foretatt i annet kvartal, ble 4,8 millioner realisert i tredje kvartal.

Visma har gjennomført et omfattende innsparingsprogram for å få bukt med kostnadene, og bare i løpet av kvartalet er antall ansatte i konsernet redusert med 44. Ved utgangen av tredje kvartal var arbeidstokken på 286 personer.

- Salg av Visma Planning og Spectec Finland utgjorde tilsammen 12 ansatte. I tillegg har vi kuttet endel på konsernnivå, sier direktør for forretningsutvikling, Kristian Fredrik Kristensen, til digi.no. Kristensen, som etterhvert går over i en ny rolle i konsernets styre, sier at årsaken til framgangen også skyldes framgang på salgssida.

- I tredje kvartal hadde vi en omsetning på 57 millioner, mot 32 millioner i samme periode ifjor. Til tross for at kvartalet historisk sett ikke er et godt kvartal, har vi klart det. Hovedårsaken er vel et bedre salgsapparat, sier Kristensen, som forklarer at den viktigste delen av snuoperasjonen nå er gjennomført. Visma vil likevel ikke tilbakeføre 15,5 millioner som ble avsatt til omstrukturering i andre kvartal.

TABELL: Nøkkeltall fra akkumulert resultat per tredje kvartal i millioner kroner.

per tredje kvartal 1997 per tredje kvartal 1996
Omsetning 160.700 108.688
Driftsresultat -114.038 3.046
Resultat før skatt -118.660 2.275
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.