AVTALER & KONTRAKTER

Visma kjøper inkassobyrå

Sluker en av Norges største på området.

Visma sitt hovedkontor er del av barcode-rekken i Oslo sentrum.
Visma sitt hovedkontor er del av barcode-rekken i Oslo sentrum. Bilde: NTB scanpix
28. nov. 2014 - 11:36

Visma er Norges største programvareleverandør, med en bred portefølje innen økonomi- og administrasjonssystemer.

IT-giganten har foretatt nærmere hundre oppkjøp de siste årene, som ledd i en aggressiv vekststrategi. Det har skapt en kjempe som nå er verdsatt til svimlende 21 milliarder kroner.

Siste fangst er inkassobyrået Creno AS, en av Norges største totalleverandører av tjenester innen inkasso, kreditt og faktura.

Fredag melder Visma at de overtar selskapet, som har 50 ansatte og kontorer i Oslo og Trondheim. Alle blir med videre, får digi.no oppgitt.

Kjøpesummen ønsker ikke partene å gå ut med.

Creno ble etablert allerede i 1987 og omsatte i fjor for drøyt 69 millioner kroner, med ei bunnlinje på 13 millioner kroner.

Spiser markedsandeler

Visma oppgir i en pressemelding at oppkjøpet innebærer at de tar markedsandeler i norsk inkassobransje. Det er ikke første gang de kjøper en inkassospesialist. Det gjorde de også i fjor med overtakelsen av finske Duetto Group.

Crenos styreleder Morten Andersen gir følgende forklaring på hvorfor de velger å selge:

– Å bli en del av Visma vil gi Creno nye muligheter i markedet, ytterligere kompetanse og ikke minst tilgang til ny teknologi og kapital. Creno vil bli tilført nye ideer og derigjennom nye måter å løse fremtidige utfordringer på. Denne transaksjonen gjør det mulig for selskapet og de ansatte til å fortsette den positive utviklingen vi har hatt de senere årene, uttaler Andersen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra