Visma kjøper Østfold-selskap

Styrker seg innen offentlig sektor.

Visma kjøper Østfold-selskap

Visma har avtalt å kjøpe opp Info Consensus, en liten kunnskapsbedrift i Østfold som leverer informasjon- og opplæringstjenester til kommunesektoren, særlig innen områder som pleie- og omsorg, skole og barnehage.

Det er Goliat som overtar David. Visma har 5.600 medarbeidere og er verdsatt til 21 milliarder kroner. Info Consensus har på sin side 15 ansatte og omsatte i fjor for om lag 25 millioner kroner.

Oppkjøpet blir beskrevet som en viktig del av Vismas satsing i offentlig sektor, ifølge en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Visma er allerede den ledende leverandøren av fagsystemer til offentlig sektor i Norge og nå kan vi også tilby nyttige informasjons- og opplæringstjenester til våre kunder. Vi har stor tro på mulighetene dette oppkjøpet gir oss, direktør Jan Ivar Borgersen i Visma Enterprise Solutions.

Planen nå er å integrere løsningen til Info Consensus løsninger med deres øvrige tilbud.

Regnskapstallene røper at det lille selskapet fra Borgerhaugen nær Sarpsborg har vært drevet med pene marginer og god lønnsomhet i flere år. Selskapet ble etablert allerede i 2001.

– Vi har vært på utkikk etter en sterk, nordisk partner som kan bistå i videreutvikling av nye fagområder og med virkeliggjøring av våre vekstambisjoner. Vi ser gode muligheter til samarbeid innen Visma, og synergier som vil komme våre kunder til gode. Både ledelse og ansatte er svært motivert, og ser fram til å bli en del av Visma, sier administrerende direktør i Info Consensus, Marit Meyer Solheim i meldingen.

Hva Visma har betalt for selskapet fremgår ikke.

Verken Solheim eller Borgersen var tilgjengelig for kommentarer da digi.no ringte.