Visma mot milliarden i år

Tallene fra første kvartal viser at Visma med en serie oppkjøp fosser frem mot milliard-omsetning i år.

Tallene fra første kvartal viser at Visma med en serie oppkjøp fosser frem mot milliard-omsetning i år.

Visma er i ferd med å bli et rent økonomiprogramvarehus. Øystein Moans hovedstrategi det siste året har vært å erstatte Marine-divisjonen med biter som ligger tettere opp til selskapets hovedgeskjeft - økonomisystemer.

Moan smiler trolig stort, for da han solgte Marine-divisjonen i september i fjor fikk han 730 millioner kroner i kontant oppgjør, ikke aksjer. Mens Moan ventet med denne pengesekken falt markedet kraftig inntil han plutselig fikk mulighet til å kjøpe opp en bit av sin erkekonkurrent SPCS-Gruppen ASA til en hyggelig pris.
Moan har tidligere sagt at målet har vært en omsetning på en milliard kroner i 2002, men han kommer i mål allerede i år.


I løpet av første kvartal ble det klart at Visma sikret seg tre selskaper, hovedkonkurrenten SPCS, ØkonomiPartner og Forenede Økonomer. Dette gjør regnskapstallene rotete, men inkludert de tre selskapene som skal fusjoneres og ekskludert Visma Marine viser proforma resultat for Visma konsernet i 1. kvartal en omsetning på 252,2 millioner kroner mot 218,3 samme kvartal i fjor. Proforma resultat før skatt ble 32,9 millioner kroner mot 20,7 millioner kroner i første kvartal i fjor.

SPCS-oppkjøpet skal gjennomføres i juli.

Til toppen