Visma rir av finansstormen

Fjerde kvartal ble tidenes beste for IT-selskapet.

Visma rir av finansstormen

Fjerde kvartal ble tidenes beste for IT-selskapet.

IT-selskapet Visma har gjennom hele 2008 meldt om sterke resultater. Nå forteller selskapet at også avslutningen på året gikk godt.

- Fjerde kvartal og desember 2008 ble Vismas beste noensinne, men sterkt forbedrede tall for både omsetning og resultat, opplyser Visma i en pressemelding.

Nå sier selskapet seg upåvirket av finanskrisen, som nettopp i fjerde kvartal gjorde seg så merkbar, også blant norske IT-selskapet.

For hele året 2008 endte Vismas omsetning på 3,046 milliarder kroner. Det er opp fra 2,723 milliarder i 2007, en vekst på 12 prosent. Resultatet før skatt i 2008 ble 417 millioner kroner mot 219 millioner i 2007, noe som er en forbedring på hele 90 prosent.

Visma forteller at de fortsatt opplever en god etterspørsel i markedet etter selskapets produkter og tjenester.

- Mange er nok spente på de forestående resultatfremleggelsene for de fleste store selskaper i Norge og Norden etter høstens finansuro. Trolig knytter det seg særlig interesse til selskapenes vekst- og lønnsomhetsutvikling i lys av finanskrisens påvirkning på 2008 og forventningene til 2009. Nettopp i en slik tid er det svært gledelig for oss i Visma å kunne levere god vekst og lønnsomhet. Dette indikerer samtidig at norske og nordiske virksomheter har tatt sats og investerer for fremtiden selv i tøffe tider, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Fullt så lyst så det ikke ut når det stormet som verst i oktober og november. Ifølge Moan var disse to høstmånedene i stor grad preget av at mange bedrifter hadde en avventende holdning til å ta beslutninger og gjøre investeringer. Men på tampen av året snudde det.

- Dette endret seg imidlertid i desember, og mange av de utsatte investeringene ble isteden iverksatt de siste ukene før årsskiftet. Det er mulig at også en kraftig reduksjon i styringsrenter bidro til at Visma opplevde sin sterkeste måned noensinne i desember, sier Moan.

Enkelte deler av Vismas virksomhet opplever at finanskrisen demper omsetningsveksten, samtidig ser de økt etterspørsel på andre områder.

- På denne bakgrunn – og i lys av den realøkonomiske utviklingen – forventer vi samlet sett noe lavere omsetningsvekst for hele gruppen i 2009 enn i 2008, men med sterk kostnadskontroll regner vi likevel med en videre forbedret resultatmargin, avslutter Øystein Moan.

    Les også:

Til toppen