Visma sanker inn de små

Visma-sjef Øystein Moan leverte omtrent som forventet i fjerde kvartal. Med full lommebok handler Moan videre.

Visma-sjef Øystein Moan leverte omtrent som forventet i fjerde kvartal. Med full lommebok handler Moan videre.

Økonomisystem- og regnskapstjeneste-selskapet Visma ASA la i dag frem tall for fjerde kvartal. Omsetningen endte på 248 millioner kroner og driftsresultatet endte på 19 millioner kroner med et resultat før skatt på 9 millioner kroner. Siden selskapet har solgt Visma Marine i fjerde kvartal i fjor, kan ikke tallene sammenlignes. Men salget gjør at Visma selv etter fusjonen med hovedkonkurrenten SPCS fremdeles har nå 418 millioner kroner på bok. Visma melder om at selskapet er ferdig med oppryddingen i SPCS og offentliggjør ytterligere to små oppkjøp i dag.


For i tillegg til sine økonomisystemer, holder Visma på å bli størst på regnskapsføring i Norden. Strategien er kjededanning av regnskapskontorbransjen, som i dag preges av svært mange små kontorer. For 6,1 millioner kroner har Visma kjøpt to kontorer i Alta og Bremnes.

"Services (regnskapsføring) forventer et meget sterkt første kvartal, og også i Software synes utviklingen positiv. Visma vil fortsette sin ekspansjon via oppkjøp, men i noe mindre tempo enn i 2001. 2002 vil også bli brukt til å hente ut effektivisering og synergi i markedet mellom de selskapene som er blitt integrert i Visma", skriver selskapet i sin meldingen.

Til toppen