Visma selger Logistics til Wicom

Visma-sjef Øystein Moan fikk ikke noen dreis på logstikkprogram-divisjonen og selger derfor divisjonen til Wicom (tidligere Logisoft).

Visma-sjef Øystein Moan fikk ikke noen dreis på logstikkprogram-divisjonen og selger derfor divisjonen til Wicom (tidligere Logisoft).

Programvare-konglomeratet Visma - med Øystein Moan i spissen - har solgt den haltende Logistics-divisjonen til Wicom (tidligere Logisoft).

Etter mange år i en noe anonym tilværelse, har Logisoft byttet navn og ekspanderer hurtig gjennom flere oppkjøp: Selskapet fokuserer nå på systemer for datafangst og nettopp logstikkstyring.

Visma får bare 27,75 millioner kroner for sine 34 ansatte, men det er kanskje ikke så rart. Divisjonen har slitt med å få ferdig sitt produkt og problemer i Sverige ga et underskudd i de tre første kvartalene i fjor på 2,3 millioner kroner.

- Vi selger Logistics for å kunne bruke mer tid og krefter på vår Marine-gruppe og gjør flere oppkjøp der. Dessuten tror vi at Logistics vil kunne lage sterkere produkter når de blir med i et større miljø.

Moan vil ikke kommentere om han synes under én million kroner per ansatt er lite, men sier han er mer opptatt av å ha sikret seg 18 prosent av Wicom.

- Selskapet er inne i sterk vitaliseringsprosess og jeg forventer en sterk utvikling i aksjekursen fremover, sier Moan til digi.no.

I tillegg til Marine, er Visma store på generelle økonomisystemer, blant annet gjennom oppkjøp av flere eldre konkurrenter som Micro80. Men med salget av Logistics legger selskapet fra seg visjonen om å tilby komplette løsninger med alle de nødvendige komponentene mellomstore bedrifter trenger. Dette innrømmer Moan overfor digi.no.

- Tiden der en leverandør skal tilby alle komponenter som lønn/personal, logistikksystemer og Internett-handel er forbi. Vi lever i en komponentbasert verden, mener Visma-sjefen.

Tidligere i fjor høst ville Agresso kjøpe både Visma og Software Innovation, blant annet for å sikre seg Logistics-divisjonen. Men nå sliter selskapet med store tap og var neppe noen aktuell kjøper.

Til toppen